search-web

čtvrtek 14. prosinec 1989

Foto
14/12/89 Setkání V. Havla a T. Bati, Špalíček
0:00
0:00

Témata hovoru: společenské naděje, československé hospodářství, vyspělost studentů a mladých lidí a podpora kultury v Československu

14/12/89 Rozhovor V. Havla pro TV NDR, Špalíček
0:00
0:00

0:00 - 1:27 rozhovor Václava Havla pro televizi NDR / 1:30 následuje jen organizační hovor

Z Kanady přiletěl Tomáš Baťa, z Curychu Ota Šik. Z Bavorska přijela autem redaktorka Rádia Svobodná Evropa Lída Rakušanová s manželem, fotografem Josefem Rakušanem.

Celostátní koordinační stávkový výbor studentů vysokých škol rozhodl o pokračování stávky vysokoškoláků za urychlené zvolení prezidenta. Studenti podporují kandidaturu Václava Havla.

Také kardinál František Tomášek podpořil kandidaturu Václava Havla na funkci prezidenta republiky.

Nový ministr zahraničních věcí Jiří Dientsbier, donedávna topič v kotelně, uspořádal první tiskovou konferenci pro domácí i zahraniční novináře. Vyhlásil na ní změnu orientace československé zahraniční politiky směrem k západním demokratickým zemím.

V odpoledních hodinách se Václav Havel setkal ve své kanceláři v budově Špalíčku s Tomášem Baťou. Kromě jiného mu doporučil, aby navštívil město Zlín, které se v té době jmenovalo Gottwaldov. Slíbil mu, že OF bude iniciovat návrat k původnímu názvu města.

Večer se konal ve Smetanově síni Obecního domu v Praze slavnostní Koncert pro OF. Česká filharmonie pod taktovkou Václava Neumanna zahrála Beethovenovu Devátou symfonii. V Ódě na radost vystoupila Gabriela Beňačková. V hledišti usedli vedle představitelů OF Tomáš Baťa, Lída a Josef Rakušanovi a Ota Šik.  

Zpět na začátek Předchozí záznam Následující záznam

Copyright © 2019 – 2024, Deník revoluce, Všechna práva vyhrazena |